18 d'Agost Cataractes Krimmler-Murau

divendres, 29 de juny del 2012

Un cop aixecats i en dança hem marxat de l'hotel en direcció - avui si - a les cataractes. Aquests salts d'aigua són els mès alts de tot Europa i un verdadre espectacle de visitar-les i gaudir-les. Per fer tot el recorregut fins a dalt , les pujades són molt empinades, arribant a ser en algun moment realment dures, sobretot en la part final, sempre i quan s'hi vulgui arribar, hi havia molta gent que a partir d'un punt i veient la dificultat del terreny donaven mitja volta. La meva recomanació és que aneu fent sobre la marxa, sense marcar-vos cap objectiu, el sol fet d'anar pujant i parant als diferents miradors que hi han ja és espectacular, si a mès voleu arribar a dalt de tot doncs perfecte, si no amb la pujada ja justifiques la visita.






L'entrada al parc val 2 €, nosaltres hem arribat cap als voltants de quarts d'onze, hi havia poca gent, desprès quan hem fet la baixada, l'afluencia de turistes ja era considerable. A la mitad del recorregut hi ha un restaurant on poder fer una parada. Tambè al llarg del recorregut anireu trobant diferents miradors des d'on podreu observar les cataractes com si estiguesiu a sobre o al costat mateix, i fer fotos molt xules. El recorregut si el feu tot i fins a dalt dura unes 2 hores pujar i altres 2 baixar, sempre parlant d'un ritme mitjà, a dalt de tot hi ha un desnivell de 1500 metres d'alçada.








Penseu que a baix la temperatura és fresca per tant un forro polar no us farà nosa, però a mida que aneu pujant, i no tant per la temperatura, sinó per l'esforç que fareu, us començareu a descamisar, ja que entrareu en calor, a part la suada que és fa.
Jo us recomanaria tres coses, sempre segons la meva experiencia;

a) Portar roba lleugera que no pesi, si en algun moment us sobra, que us la pugueu treure i portar-la a la mà o lligada a la cintura.
b) Calçat adequat i comode per caminar, res de sandalies.
c) Recomanable portar alguna cosa de menjar, alguna peça de fruita, galetes etc... hi haurà un moment del recorregut, o ja quan sigueu a dalt de tot que necesitareu reposar forces.

Quan hem baixat ja era al migdia hi hem dinat al restaurant que hi ha a l'entrada del parc natural. Fan uns pollastres bonissims i ells són molt amables i agradables.
Pel voltant ja un cop abaix podeu trobar moltes botiguetes tipiques de sovenirs, nosaltres hem comprat llavors de la flor de neu, que aquí costa de trobar. Tot i que un cop arribats a casa comprovarem que el clima de Catalunya és llogicament incompatible amb aquest tipus de flor.


A la tarda hem seguit per la carretera fins al poble de Murau, un petit poblet que ens ve de pas en la nostre direcció a Graz on arribarem demà.
Murau si alguna cosa tè és la cervessa Murauer, famosa a tot Austria, una cervessa molt suau i gustosa,  i que passa molt bè.

0 Comments: