dimecres, 13 de juny del 2012
Desprès d'esmorçar ens hem encaminat cap a la primera visita del dia, la fortalessa, on recomano
anar-hi com a molt tard a les 10h. ja que mès tard hi ha molta cua per entrar. Abans però hem comprat la Salzburgcard, una targeta que ens donarà entrada lliure a les principals monuments i museus d'interes turistic de la ciutat i altres importants descomptes. Aquesta tarja és pot comprar a varis llocs, des de els mateixos hotels fins a punts d'informació turistica que hi ha repartits per tota la ciutat.També la podeu comprar on line, tot i que considero que no és necessari, ja que no gaudireu de cap descompte adicional.
Nosaltres l'hem comprat en una plaça que hi ha en direcció al funicular que puja a la fortalessa de Hohensalzburg.
A la fortalessa s'hi pot accedir de dues maneres, o a peu per una empinada escalinata, o en fenicular que si teniu la targeta Salzburg card entra. A peu es tarda uns 15 minuts depend del ritme que es porti i en fenicular en prou feines 3 minuts.
Un cop a dalt sortint del fenicular, si aneu en direcció esquerra veureu unes escales que portant a un edifici on pots obtenir una audio-guia que inclou l'espanyol, entre d'altres molts idiomes.
Des d'aqui comencem un petit tour que nomès ens deixaran fer en grup i no per lliure, i en el que visitarem varies estances, com una camara de tortura o una sala on podrem trobar la història d'aquestas fortalessa a través de maquetes i quadres dels diferents bisbes i cardenals que han regentat la fortalessa des de l'any 1077. Durant el recorregut tindrem l'opció de pujar a una plataforma elevada en la que podrem veure unes vistes panoramiques de 360º de la ciutat de Salzburg, mentre al mateix temps l'audio-guia ens anirà explicant que és cada racó o edifici que veiem. La visita dura aproximadament 30minuts.
Un cop acabat el tour amb l'audio-guia podem seguir visitant la fortalessa com per exemple un museu d'uniformes militars i un altre d'estris de guerra. Sens dubte si porteu nens petits el que mès els agradarà serà el museu de les titelles, que no sé que hi pinta en una fortalessa però que està molt bé de visitar també.
Amb la tarja Salzburgcard l'entrada és inclosa sinó pels adults val 11€ o pels nens 6,30€.
Per sortir i tornar cap abaix hem tornat a agafar el fenicular i un cop a baix sortint a la dreta hi trobem la catedral el "Duomo". Aquesta Catedral és l'edifici religiós mès emblematic de la ciutat i del nord dels Alps. La construcció original va ser a l'any 767 i consagrada als patrons Sant Pere i Sant Rupert.
Durant la història, aquesta Catedral ha sigut varies vegades reconstruida a causa de diferents guerres, invasions, i incendis.
A les reixes dels portics de la Catedral hi trobem tres xifres 774, 1628 i 1959, que corresponen a les dates en que la Catedral ha sigut inagurada i re-inagurada desprès d'una destrucció total o parcial de la mateixa.
A dins entre d'altres joies d'interes hi trobem la pila baptismal on va ser batejat Wolfgang Amadeus Mozart.
Abans d'anar a dinar encara hem tingut temps d'anar a visitar una de les dues cases en que va viure Mozart a Salzburg, concretament la situada al carrer Getreidegasse, l'altre casa on va viure és mès moderna que aquesta i fins i tot tè una audio-guia per seguir la visita.
a dins hi trobem diferents objectes i mobles que van pertanyer al geni, des de partitures originals fins al clavicordi original on va compondre varies operetes entre elles "Cossi Fan Tute" o "La flauta magica".
Un cop ja dinats per la tarda hem passejat pels carrerons del centre plens de botiguetes i d'esglesies unes mès petites i d'altres mès grosses.
Passejant per un camí que voreja el riu hem arribat fins al final on hem agafat un caminet que puja a la muntanya i vorajant per d'alt hem fet un passeig fins a l'altre punta on està la fortalessa i d'allà hem baixat altre cop a la ciutat, tot això passant per uns miradors on hem pogut observar unes vistes fantastiques de la ciutat des de d'alt.
Ja al vespre hem anat a sopar a una de les cervesseries mès famoses i curioses de Salzburg "Agustiner Bräu", on podem pendre cervessa feta pels mateixos monjos que regentan aquest antic convent, amb la seva formula magistral.
La cervessa Agustiner és molt suau i passa molt bé. Aquesta cervesseria inclou un Biergarten o el que és el mateix, un gran pati per menjar i beure al exterior. També trobem tres menjadors per poder menjar, ja que hi ha un passadís amb varies paradetes de menjar, des del tipíc austríac fins a embotits, amanides o salchiches etc...
En aquest mateix passadís pots agafar una gerra de ceramica i tu mateix vas a que et posin la cervessa, hi han gerres de mig litre o d'un litre, pagues cada vegada que te la posen, quan acabes la netejes amb aigua d'una font que hi ha i la tornes a omplir quantes vegades vulguis a sota les escales a ma esquerra sortint al pati.
0 Comments:
Post a Comment