dijous, 11 de setembre del 2008
12 d'Agost Dubrovnik
Deu aquest nom al seu creador, l'arquitecte napolità, Onofrio de la Cava, que la va construir entre els anys 1438 i 1444, junt amb el sistema de subministre d'aigua potable de la ciutat, en temps passats era la principal font d'avituallament d'aigua de la ciutat. Avui en dia encara podem beure una fresca i bonissima aigua que surt dels seus 16 brolladors.
Al costat mateix de la font ens trobem amb una de les dues entrades per la que accedirem a fer un recorregut per les muralles que vorejant tota la ciutat. El preu són 50 kunes per persona, també agafem una "audioguia" 40 Kn., que ens ajudarà a comprendre més tot el recorregut. Les vistes són impressionants i des d'aquestes lineas us recomano la visita perquè val molt la pena. També caldria que si aneu a l'estiu, porteu protecció solar.
Des d'elles podem veure unes vistes des de d'alt de la ciutat i del castell, així com també de l'illa de Lokrum una reserva natural que està a 700 metres de la ciutat mar endins.
Des d'elles podem veure unes vistes des de d'alt de la ciutat i del castell, així com també de l'illa de Lokrum una reserva natural que està a 700 metres de la ciutat mar endins.
Les muralles construides al segle X, van ser modificades al segle XII, i han patit varies reformes, fins al dia d'avui. Durant el recorregut anirem trobant varies torres de defensa que formant part del conjunt de dotze torres que té la muralla, dedicades a la defensa de la ciutat contra agressions exteriors. Aquestes torres s'afegiren al segle XIV. La primera que dona al mar és la torre Bokar (Segle XV) que permetía vigilar l'accés occidental i la Porta Pile. Aquesta torre constitueix, junt a les fortificacions de San Juan y Revelin, i a la torre Minceta, els quatre llocs estratègics de la defensa de la ciutat.
Tots els edificis són de pedra i estan molt nets i ben conservats.Busquem un lloc per menjar, i al costat del port, just per on surten els creuers - tours a les illes, trobem una pizzeria, que té molt bona pinta. A la tarda ens dediquem a caminar per tota la ciutat antiga, carrers amunt i carrers avall, ens n'adonem que a Dubrovnik els carrers són molt empinats i estrets, aquesta característica els fa molt peculiars.
A mitja tarda anem a un lloc recomanat per la Lonely Planet, que és diu "Fresh", fan sucs naturals i batuts, la veritat es que no val molt la pena, i el local tampoc mata gaire, però ens serveix per fer una parada i descansar una mica.
Quan acabem, fem temps passejant pel port, i fins hi tot estem a punt de banyar-nos al costat d'unes roques on hi han varis nois del país que també s'estan banyant, al però final desistim. A ultima hora de la tarda marxem cap a l'habitació i un cop dutxats sortim a sopar, en un principi la nostre intenció era anar a una part de la ciutat que es diu "Babin Kuk" al barri de Lapad. Al final i com que no trobem cap dels restaurants que buscàvem per sopar, tornem al casc antic. A la guia de Croàcia de Lonely Planet, recomanen un restaurant que te la peculiaritat que abans havia sigut un convent de monges, ens agrada l'idea i decidim anar-hi, es diu "Jadran", està just a l'entrada passada la porta Pile i cap a la dreta, marxem espantats pels preus elevats que tenen a la carta, i això que a fora en posava uns altres de molt diferents.
Al cap d'una estona de buscar un altre restaurant, en un dels milers de carrerons amagats que te la ciutat antiga trobem un restaurant el qual ens fan una graellada de peix bonissima i també ens surt molt bé de preu, és diu "Buffet Zvonik".
Quan acabem, fem temps passejant pel port, i fins hi tot estem a punt de banyar-nos al costat d'unes roques on hi han varis nois del país que també s'estan banyant, al però final desistim. A ultima hora de la tarda marxem cap a l'habitació i un cop dutxats sortim a sopar, en un principi la nostre intenció era anar a una part de la ciutat que es diu "Babin Kuk" al barri de Lapad. Al final i com que no trobem cap dels restaurants que buscàvem per sopar, tornem al casc antic. A la guia de Croàcia de Lonely Planet, recomanen un restaurant que te la peculiaritat que abans havia sigut un convent de monges, ens agrada l'idea i decidim anar-hi, es diu "Jadran", està just a l'entrada passada la porta Pile i cap a la dreta, marxem espantats pels preus elevats que tenen a la carta, i això que a fora en posava uns altres de molt diferents.
Al cap d'una estona de buscar un altre restaurant, en un dels milers de carrerons amagats que te la ciutat antiga trobem un restaurant el qual ens fan una graellada de peix bonissima i també ens surt molt bé de preu, és diu "Buffet Zvonik".
Després un gelat i cap a dormir.

0 Comments:
Post a Comment